Hjernerod

Nå, men her er lidt stille. Fordi jeg har det lidt mærkeligt. Fordi jeg befinder mig i et eller andet følelsesmæssigt limbo. Fordi jeg er elendig til at glædes ved – og værdsætte det jeg har…men tilgengæld er enormt dygtig til at bruge al min krudt på det jeg frygter ikke at få.

Klokken er 10 og jeg har været i kirke. Det var ikke meningen. Skulle bare med LL i barnevogn ned og købe noget mad i Fakta – og så lå kirken ved siden af og døren var åben og jeg blev draaaaaget ind i det allerhelligste af salmesang.

Sidst jeg var i kirke var da S tog på arbejde og jeg smuttede ned til døbefonten for at få LL døbt. Jeg har jo et rimeligt akavet forhold til Guds ord (og alligevel – alene det, at jeg skriver ham med stort (og kalder ham “ham”) ville få nogle folk til at påstå, at jeg anerkender ham som en eksistens…men Mickey Mouse staves også med stort…Og Pia og Pind – og de er fanderme heller ikke for real!).

Nå, men jeg satte mig ned på den bagerste bænk, med en meget sød og stille LL på skødet…og så begyndte jeg at tude! Det væltede ud af mig og på et splitsekund var jeg syltet ind i snot og saltvand, mit DNA var ud over det hele! Og jeg tænkte på min fars begravelse og mine veninders bryllupper og mine niecers barnedåbe og endnu flere begravelser og min legen-rundt i Rye Kirke som barn, hvor min farfar var præst. Og jeg syntes bare det var så fint, Gud eller ej, med det her lidt småmagiske rum, der rummer glæde og sorg, den smukke arkitektur, med højt til loftet og med et meget broget indhold af mennesker. Og så bliver jeg egentlig lidt rørt over, at der også er plads til sådan een som mig, til trods for at jeg ikke tror på Gud…for der ER plads, det har jeg nemlig snakket med en ægte præst om!

Nå, men bla bla bla. Der er rod i mit indre og det er begyndt at tage styringen fra mig. Så jeg har nu besluttet mig for, at snakke med en psykolog der kan rydde op i mig. Har fået en god een anbefalet, som hverken er for teoretisk og heller ikke for hullubullu-kosmisk-agtig! Og jeg glæder mig. Jeg glæder mig til at få ro i hovedet og styr på mine tanker. For lige nu går det ikke rigtig godt…

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>