Døden foreviget

I dag surfede jeg hvileløst rundt på det store grumme internet og havnede på min onkels hjemmeside. Og så fik jeg da lige noget galt i halsen! Min onkel er fotograf og har en flok billeder på sin hjemmesideforside(!)….og så dér, lige nede i venstre hjørne kan man se…

 

…min farfar i en ret død version – liggende i kisten med munden åben og øjnene lukkede. Jeg ved det var tradition før i tiden, at man tog ligbilleder, men jeg kunne mærke, at det her gjorde et eller andet forkert ved mig.

 

Min onkel fortalte mig for nogle år siden, at han også havde taget billeder af min far da han var død. Jeg har flere gange tænkt på, at de billeder eksisterer og jeg har det egentlig skidt med det. Jeg håber ikke, at jeg nogensinde får dem at se. Jeg så min far nogle timer efter han pludselig døde, men jeg kan ikke huske detaljeret hvordan han helt præcist så ud. Jo, han havde skægstubbe. Det havde han ellers aldrig. Og han var blå og rød hen over næsen fra faldet. Han lignede ikke min far. Jeg husker ham tydeligt levende men vil hade at få et billede på nethinden af ham som død.

Jeg har det ihvertfald mærkeligt med at se min døde farfar fotograferet og så må det være en milliard million gange værre at se min far…

PS: Puha altså, og så kom jeg lige til at billedgoogle “post mortem photography”. Opstillede billeder af døde mennesker? Kan man godt det? Har man virkelig lyst til at hive sådan et billede frem og mindes? Hvad er idéen med det? Er der andre der synes min farfar ligner en gammel Bela Lagosi? Dødebilleder altså…Er jeg bare topsippet? Det gør altså et eller andet ved mig, ved ikke hvad det er, men det er ikke en ovenud elskelig følelse…skulle jeg lige hilse og sige fra mig selv!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>